Het verhaal van Rutger: kiezen voor het On-Demand model

on-demand

Maart 2020 – Rutger van Velzen is al een aantal jaren in dienst bij Eonics als senior Java developer en werkt op dit moment bij de Rabobank. Hij vertelt graag over zijn fascinatie met software development en legt tevens uit waarom Eonics met haar On-Demand model zo goed bij hem past.

Digitale tovenaar

Rutger van Velzen (1990) woont met zijn vrouw in Amersfoort en omschrijft zichzelf als een echte nerd. “Gamen, live action role playing en ruimtevaart, al van jongs af aan ben ik gefascineerd door techniek en de hele cultuur eromheen. Tijdens mijn opleiding Game Development ontdekte ik al snel dat ik het proces van software ontwikkelen interessanter vond dan het eindresultaat zelf. Bij het schrijven van code voel ik me net een tovenaar in mijn eigen digitale wereld. Programmeren is als het leren van een magische taal die maar weinig mensen begrijpen, dat maakt het heel boeiend.”

Rutger met bril

Na zijn opleiding besloot Rutger zich volledig te richten op software ontwikkeling en schoolde zich om tot Java ontwikkelaar. Als we hem vragen wat er zo leuk is aan het dagelijkse werk van een developer hoeft hij niet lang na te denken. “Het projectmatig werken spreekt mij enorm aan. Ook word ik continu uitgedaagd om goed na te denken over dingen. Daarnaast zijn computers de meest recente grote ontwikkeling voor de mensheid. Computers leren ons als samenleving om echt op een andere manier naar de wereld te kijken. Ik vind het fantastisch om een onderdeel te zijn van deze boeiende reis naar de toekomst.”

On-Demand model bij Eonics

Na slechte ervaringen bij een werkgever kwam Rutger via een recruitmentbureau in contact met Eonics. Rutger: “Ik voelde me bij mijn toenmalige werkgever niet echt gewaardeerd. Toen ik eenmaal op gesprek ging bij Eonics merkte ik direct het verschil. Ik voelde me gezien en hoor er als consultant helemaal bij. Zo heb ik bijvoorbeeld een Hack Night gegeven over functional programming, iets wat me enorm heeft gestimuleerd en geïnspireerd.

"Programmeren is als het leren van een magische taal die maar weinig mensen begrijpen."

Na de eerste periode van een goed vast salaris te hebben genoten, stapte Rutger over op een On-Demand contract: “Ik vond het eerst wel spannend maar  ben achteraf heel blij dat ik de stap heb gemaakt. Het combineert namelijk perfect de zekerheid van een vaste baan met de inkomsten van het freelancen. Ook bij het aanvragen van onze eerste hypotheek was de vastigheid van het On-Demand contract in combinatie met het forse salaris een groot voordeel!”

On-Demand model: iets voor jou?

Net als Rutger kun jij bij Eonics met een vast contract kiezen voor On-Demand. Deze werkvorm stelt je in staat om iedere drie maanden te wisselen tussen een vast salaris of meedelen in je uurtarief: een vast percentage van de omzet die je maakt bij de opdrachtgever. Op deze manier kun je afhankelijk van je situatie bepalen wat op dat moment voor jou het meest wenselijk is. Daarnaast legt Eonics geen enkele contractbeperkingen op. Zo is het bijvoorbeeld altijd mogelijk om het freelancer-worden-traject te volgen wanneer je toe bent aan een volgende stap.

Nieuwsgierig geworden naar het On-Demand model van bij Eonics? We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn. Laat je gegevens achter in het onderstaande formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Lees ook het verhaal van Erik, die juist meer in de herfst van zijn carrière de keuze voor On-Demand heeft gemaakt.