Open Hack Night #20: Coding Challenge

hacknight

Woensdag 22 januari – Onze eerste hacknight in het nieuwe jaar en alweer de 20ste die we organiseerden, bleek al snel een hele spannende. Ongeveer dertig mensen kwamen op deze speciale editie af waarin Eonics ontwikkelaars Nasreddine Bac Ali en Nesrine Sghaier de aanwezigen uitdaagde met een op maat gemaakt coding challenge. Het was dus niet alleen leerzaam maar ook spannend en uiteindelijk was het Team Maybach Music die met de eer ging strijken en de eerste prijs in de wacht sleepte.

De avond begon met een smakelijke maaltijd waarna we zo snel mogelijk aan de zes opdrachten wilden beginnen. Eerst was er  een korte uitleg van Nasreddine en toen gingen de teams vol enthousiasme aan de slag. In totaal hadden de deelnemers twee uur de tijd om hun tanden in de voorgeschotelde zes problemen te zetten. Met behulp van het DomJudge systeem beoordeelde de jury de binnenkomende oplossingen. Er was er een live score-systeem beschikbaar om de spanning nog eens te verhogen.

Tijdens de challenge kon de stand live worden gevolgd via het DomJudge scoreboard

Tijdens de challenge kon de stand live worden gevolgd via het DomJudge scoreboard

Wanneer een opdracht met succes voltooid was, verdiende het team punten en ballonnen. Een aantal teams slaagden erin hun eerste opdracht vrij snel correct in te leveren maar de tweede opdracht bleek een stuk taaier. Uiteindelijk bepaalde de nog pittigere derde opdracht de eindstand. Team Maybach Music deed daarbij een strategische meesterzet door simpelweg deze opdracht over te slaan en direct aan de vierde opdracht te beginnen. Deze keuze bleek ze uiteindelijk de winst op te leveren omdat ze met de minste strafpunten drie opdrachten correct voltooiden.

De Jury deelt ballonnen uit wanneer teams opdrachten succesvol hebben voltooid

Het winnende team bestond uit Sharvan Debi-Tewari en Frerik Andriessen, twee vrienden die voor het eerst op een hacknight aanwezig waren. Als prijs kozen zij voor de limited edition Eonics sweater en uiteraard mocht het winnende duo op de foto met de de twee ontwikkelaars die deze 20-ste hacknight tot een memorabele maakten.

De winnaars van Eonics coding challenge

De organisatoren (links) en winnaars (rechts) van Eonics coding challenge.

Ook zin gekregen om mee te doen? Hou onze Inbox, Meetup groep, Linkedin of Eventbrite in de gaten en zorg dat je erbij bent wanneer er weer een coding challenge op het programma staat.

Kon je er niet bij zijn maar ben je wel benieuwd naar de opdrachten van de avond? Je kunt het alle opdrachten terugvinden in dit repository.