Eonics Open Hack Night #14: Kotlin, een introductie voor Java developers

hacknight

De veertiende editie van de Eonics Open Hack Night op woensdag 20 februari was de eerste in het nieuwe kantoor en er werd direct goed gebruik gemaakt van alle nieuwe ruimte. Velen waren afgekomen op het interessante onderwerp: Kotlin, een introductie voor Java developers.

Onze eigen senior Java consultant Yuvraj verzorgde de avond en gaf een duidelijke presentatie waarin de basis-beginselen van Kotlin en de verschillen met Java werden uitgelegd. Daarnaast legde Yuvraj aan de hand van concrete code voorbeelden uit hoe de syntax en werking van Kotlin duidelijk anders is ten opzichte van Java. Er kwamen direct al goede vragen en het was duidelijk te merken dat aanwezige developers duidelijk geïnteresseerd waren in de nieuwe zaken die deze taal te bieden heeft.

 

Na de traditionele smakelijke pizza-break was het tijd om zelf aan de slag te gaan met Kotlin. Tijdens het workshop deel was er volop gelegenheid om onder begeleiding actief te sleutelen en te experimenteren. Om duidelijk te maken hoe Kotlin zich verhoudt tot Java kregen deelnemers de opdracht een bestaand Java project om te zetten in Kotlin. Gaandeweg werd het voor de deelnemers steeds duidelijker waar de overeenkomsten maar vooral ook de verschillen liggen tussen deze twee talen.

Kortom, een leuke en leerzame avond. Nogmaals dank aan Yuvraj en op naar de vijftiende editie van de Eonics Open Hack Night. Hou de Inbox in de gaten of meld je aan voor de hack night mailinglijst zodat je altijd op de hoogte bent.