Open Hack Night #15 – Machine Learning & Geigr.io

hacknight

Woensdag 27 maart vond Eonics Open Hack Night editie nummer 15 plaats. Ditmaal doken we in de wondere wereld van Machine Learning, inclusief een sneak preview van het eerste Eonics project gebaseerd op machine learning concepten: geigr.io. De Inbox-redactie was erbij en deelt in dit verslag alle informatie omtrent de presentaties en de workshops.

Het was weer volle back tijdens de openingspresentatie, maar gelukkig plek genoeg in het nieuwe Eonics HQ

Machine-learning: overzicht en concrete toepassing

Velen waren op het interessante onderwerp afgekomen. De avond werd geopend met een algemene inleidende presentatie over machine learning door Eonics Data-Scientist Wafa Mribah. Dit resulteerde direct in een interessante discussie over de verschillen en overeenkomsten tussen de diverse type machine learning en hun relatie tot de term AI (artificial intelligence). Voordat de deelnemers zelf dieper in de materie konden duiken in de workshop gaf Michal Switala nog een exclusief inkijkje in Geigr.io: een nieuw platform waarin machine learning op een innovatieve manier wordt toegepast op agile software development. Tijdens de demo kregen de aanwezigen de huidige preview-versie van diverse Geigr-dashboards te zien gebaseerd, gebaseerd op data van een echt software project. Op deze manier werd duidelijk op welke manier machine learning een concrete en significante bijdrage kan leveren aan het dagelijks werk van een ontwikkelaar.

De workshop onder begeleiding van Wafa zat helemaal vol en er werd fanatiek meegedaan door de deelnemers

Workshop: aan de slag met kleding-classificatie

Tijdens de workshop gingen de deelnemers zelf aan de slag met behulp van het Google Colab Platform. De toepassing die werd gebruikt als voorbeeld was het classificeren van kleding naar aanleiding van een eenvoudige afbeelding, een veelvoorkomende toepassing in E-commerce platformen. Alle stappen van het proces kwamen aan bod: van het verzamelen en voorbewerken van de data tot het ontwerpen en trainen van het model. Op deze manier maakten de aanwezigen op een toegankelijke manier kennis met all stappen die doorlopen worden bij het ontwerpen en implementeren van een machine learning algoritme.

Was je er niet bij maar wil je alsnog met de oefeningen aan de slag? Geen probleem, alle oefeningen staan online en als je vragen hebt kun je contact opnemen met Wafa.

Volgende Hack Night: TBA…

Hou de Inbox in de gaten voor nieuws over de komende hack night, of meld je aan voor de mailinglijst, dan ben je altijd als eerste op de hoogte!