Eonics stagiaire behaalt Cum Laude Master in Data Science

academy

De 24 jarige Wafa Mribah uit het Tunesische Sousse haalde eerst haar bachelor Computer Science terwijl zij stage liep bij Zoom Media. Tijdens haar stage bij Eonics werd ze vervolgens master in Data Science, ze slaagde zelfs cum laude!

Omdat werken en ervaring opdoen in het buitenland veel effectiever is dan alleen studeren in haar eigen land Tunesië, kwam Wafa Mribah naar Nederland. ‘Via internet en Skype heb ik steeds contact met de universiteit in Tunesië. Het was toeval dat ik in Nederland terecht kwam maar het bevalt me hier uitstekend. Bij Eonics heb ik een sympathieke werkomgeving met goede collega’s. Voor mijn bachelor in Computer Science liep ik stage bij Zoom Media. Nu heb ik bij Eonics mijn master gehaald met als afstudeerproject een Business Intelligence platform gebouwd op basis van AI en Machine Learning (ML).’

Wafa werkte tijdens haar stage bij Eonics aan Geigr, een platform dat organisaties helpt om hun development proces beter te stroomlijnen en te plannen. ‘Ik heb hierbij ML algoritmes ontworpen en geïmplementeerd om complexe planningsvraagstukken op te lossen. Het platform wordt onder andere ingezet bij Job Catcher, waar we de bestaande projectdata gebruiken om zo voorspellingen te kunnen doen. Het team ondervond diverse problemen met het vooruit plannen van hun werk en dankzij ons ML-model zijn ze nu beter in staat hun eigen effectiviteit goed in te schatten.’ Daarnaast werkt Wafa ook aan het drone-project van Eonics, waar Machine Learning wordt toegepast om de producten in magazijnen te categoriseren.

Data Scientist en Eonics Stagiair Wafa Mribah

Op basis van haar werk aan het Geigr platform slaagde Wafa cum laude voor haar master in Data Science, een knappe prestatie waar al haar collega’s trots op zijn!

Zij werkt nu verder bij Eonics en zit op de Nederlandse cursus bij de Eonics Academy, om zo nog meer thuis te raken in onze cultuur.

Ook stage lopen op de Eonics Academy?

We zijn voor de komende periode nog op zoek naar nieuwe stagiaires. Bekijk alle openstaande stages op deze speciale pagina en neem contact op met je interesse hebt. Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Chantal van der Kleij.