Eonics Young Professional Programma (YPP)

young professional programma

Op onze Eonics Academy hebben we 1 oktober 2021 het YPP (Young Professional Programma) gelanceerd. Na een pilot begin dit jaar hebben we een prachtig programma ontwikkeld, een programma waar de persoonlijke ontwikkeling van junior medewerkers en stagiairs centraal staat. Onder begeleiding van deskundige mentoren, werken zij in groepjes aan hun eigen POP (Persoonlijke Ontwikkelings Plan).

Om de Young Professionals daarin te ondersteunen, te motiveren en te stimuleren werken we met inspirerende maandthema’s, workshops, brainstormen tijdens lunchsessies maar maken we ook gebruik van TED talks, podcasts en filmpjes. Bij maandthema’s moet je denken aan onderwerpen als: Persoonlijke groei, Samenwerken, Confrontatie en Conflicten, Efficiënt werken en Verantwoordelijkheid. Een maandelijks persoonlijk gesprek met de mentor maakt ook deel uit van het programma. Er is veel ruimte voor eigen inbreng op prijs en ook mogen stage-opdrachten gebruikt worden voor de POP.

De deelnemers van het YPP houden de maanddoelen zelf bij in hun dossier. Ze werken met doelen die SMART ( Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) zijn. Voor wie meer hulp nodig heeft in de vorm van bijvoorbeeld een cursus of coaching faciliteert de Eonics Academy dit natuurlijk ook.

EEonics ziet het YPP als een unieke kans voor de deelnemers om zichzelf op een speelse manier te ontwikkelen en daar, zowel op hun werk als in hun privéleven, van te profiteren. Behalve niks doen, kun je niet mislukken. Iedereen weet namelijk dat je vaak meer leert van je vergissingen of fouten, dan van je successen. Het YPP is dus de kans om te groeien op allerlei gebieden.