Freelancer-Worden-Traject bij Eonics: het verhaal van Paul

freelancer

Paul de Bruijn (34) is een ervaren full-stack ontwikkelaar met een focus op webapplicaties. Toen hij om zich heen steeds meer freelancers tegenkwam,  begon ook hij zich af te vragen of dit voor hem een goede optie kon zijn. Via een opdrachtgever leerde hij Jan Peter kennen en kwam zo dus logischerwijs ook bij Eonics terecht. Inmiddels heeft Paul het freelancer-worden-traject met succes doorlopen en is hij al meer dan een jaar een tevreden freelancer. In dit artikel vertelt Paul over zijn ervaringen gedurende dit traject.

Wie vrijheid hoog in het vaandel heeft staan zou volgens Paul zeker moeten kiezen voor een freelance bestaan. Maar over het waar, wat en hoe je deze vrijheid vertaalt naar het dagelijkse leven, daar denkt iedere persoon anders over. Paul: “Voor mij betekent vrijheid vooral het baas zijn over mijn eigen tijd. Ik heb bijvoorbeeld al eens een sabbatical genomen om me volledig op het snowboarden te kunnen storten. Dat soort dingen vind ik belangrijk om te kunnen blijven doen. Als freelancer kun je dus flexibeler met je eigen tijd omgaan ten opzichte van iemand die in loondienst is.”

Stap voor stap: freelancer worden zonder risico’s

Paul is spontaan, goedlachs en een ervaren, gedreven ontwikkelaar. Niet vreemd dus om te denken dat hij de stap naar het freelancen zelfstandig en relatief eenvoudig had kunnen maken. Dit is echter toch niet helemaal hoe het gelopen is. Paul: “Natuurlijk had ik het ook alleen gekund, maar soms is het fijn als iemand je begeleidt, zeker bij grote stappen die serieuze risico’s met zich meebrengen. Ik was toen ook bezig met het kopen van een huis, de verbouwing daarvan, allemaal zaken die ervoor zorgen dat je twee keer nadenkt voor je in het diepe van een nieuw avontuur springt.

Gelukkig denkt Eonics graag mee in dergelijke situaties en hebben ze al vaker met dit bijltje gehakt. Eonics’ CTO en ex-freelancer Jan Peter: “Paul is een goed voorbeeld van iemand voor wie wij het Freelancer -worden -traject hebben bedacht. Je begint met een vast contract en stap voor stap helpen we je groeien naar jouw onafhankelijkheid. Aan het einde van het traject ben je helemaal klaar voor je freelance bestaan, vlieg je uit, en neem je uiteraard gewoon je eigen opdracht mee. Overigens ben je net als iedereen nog altijd welkom op alle hack nights en borrels want bij ons horen freelancers gewoon bij de club.”

“Eonics is transparant over hoe alles werkt en aan het einde van het traject krijg je zonder restricties je opdracht mee, dat is volgens mij uniek.”

Persoonlijke aandacht & meedenken

Zoals gezegd is Paul al meer dan een jaar succesvol actief als freelancer. Op dit moment zit hij op een uitdagende klus bij de Rabobank waarbij hij dagelijks werkt aan software die door miljoenen Nederlanders gebruikt wordt. Terugkijkend op zijn tijd bij Eonics en het freelancer- worden- traject vertelt Paul: “Het was vanaf het begin duidelijk dat je bij Eonics volop persoonlijke aandacht krijgt en iedereen zijn best doet om met je mee te denken. Ze zijn transparant over hoe alles werkt en aan het einde van het traject krijg je zonder restricties je opdracht mee. Vanaf dan ben je volwaardig freelancer. Vergeleken met de aanpak van anderen is Eonics daarin volgens mij uniek.”

Transparantie in alles: feedback ook welkom

Natuurlijk gaat niet altijd alles goed, maar ook daarover spreken we bij Eonics op een nuchtere en normale manier. Tijdens het afnemen van dit interview gaf Paul aan dat over bepaalde stappen in het traject in de toekomst duidelijker gecommuniceerd zou kunnen worden. Dit om de overgang voor de freelancer-in-wording nog comfortabeler te maken. Hoofd Communicatie Marcus reageert: “Toen Paul me tijdens het interview deze feedback gaf, was ik daar vooral blij mee. Eonics is namelijk een jonge, snelgroeiende organisatie en verbeteringen aanbrengen in onze dienstverlening is dus niet meer dan normaal. We zijn gelijk aan de slag gegaan met Paul’s verbeterpunten zodat we toekomstige freelancers een nóg betere ervaring kunnen bieden wanneer ze dit traject doorlopen.”

Ook freelancer worden, maar dan zonder de risico’s?

Ben je naar aanleiding van Paul’s verhaal nieuwsgierig geworden naar het freelancer worden traject waarbij je zonder risico’s stap voor stap wordt begeleid naar jouw freelance bestaan? Meld je aan via het onderstaande formulier voor een vrijblijvend informatiegesprek en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.