Open Hack Night over HyperDev druk bezocht

hacknight

De elfde Eonics Hack Night over het onlangs gelanceerde HyperDev bleek tevens de drukst bezochte ooit. Het werd een avond vol demo’s, discussies en gezelligheid waarbij het HyperDev team volop de gelegenheid kreeg om hun product toe te lichten aan de vele geïnteresseerde bezoekers.

HyperDruk

Het Open Hack Night team was al vroeg begonnen met de voorbereidingen om het kantoor gereed te krijgen voor de hoge opkomst. Vanaf vijf uur stroomde het al snel vol maar gelukkig was er  voldoende plek en kon iedereen de openingspresentatie bekijken. Gantcho, één van de drie makers en oprichters van HyperDev, trapte af en introduceerde de geschiedenis van het platform aan het aandachtig luisterende publiek. Al snel kwamen er een aantal interessante vragen en bleek de probleemstelling waar HyperDev een oplossing voor biedt een snaar te raken bij veel van de aanwezige ontwikkelaars.

Gantcho introduceert het HyperDev platform aan de aanwezigen

Eerste kennismaking

Na deze introductie sloten ook de andere twee HyperDev oprichters – Johan Piet en Jeroen Peeters – aan voor een eerste live-demonstratie van het platform. De demo verliep vlekkeloos en bood ook direct een inkijkje in de toekomstplannen voor HyperDev V2. Ook tijdens dit deel werden weer een aantal interessante vragen gesteld door de aanwezigen. Toen iedereen de basisbeginselen van de HyperDev user interface leek te begrijpen werd besloten tot een korte pauze voor frisse lucht en pizza, alvorens het workshop deel van de avond op te starten.

Tijdens de pauze kwam de Eonics ping-pong tafel weer goed van pas.

Aan de slag

Nadat de magen waren gevuld kon iedereen zelf aan de slag met HyperDev. De opstart-instructies bleken erg duidelijk en na een korte configuratie van de VPN verbinding had iedereen toegang tot de demo omgeving van HyperDev. Net zoals iedere HyperDev installatie bevatte ook deze demo-omgeving een template-applicatie genaamd AppStarter, waarmee iedere ontwikkelaar eenvoudig de basisprincipes van HyperDev leert kennen.

De AppStarter applicatie is een eenvoudige REST-service met een front- en backend, inclusief de bijbehorende Jenkins pipeline waarmee alle facetten van Continous Integration en Continuous Delivery worden aangestipt. Al snel waren de deelnemers in staat zelf wijzigingen in de demo-applicatie aan te brengen, de pipeline te laten draaien en de resultaten terug te zien in de vorm van al dan niet geslaagde builds, welke vervolgens ook direct konden worden geïnstantieerd vanaf het HyperDev dashboard. Hiermee werden de voordelen en het gebruiksgemak van HyperDev al snel evident voor veel deelnemers, wat voor voldoening zorgde bij zowel de HyperDev ontwikkelaars als de deelnemers aan de workshop.

Kortom; nieuwe technologie, interessante discussies, pizza en ping-pong: Eonics Open Hack Night Pt. 11 was een groot succes!

Meer informatie

Wil je meer weten over HyperDev of in contact komen met de ontwikkelaars voor meer informatie? Lees dan ons eerdere artikel voor meer achtergrond of bezoek de website van HyperDev. Tot slot kun je ook altijd bij de redactie terecht met al je vragen en opmerkingen via inbox@eonics.nl, dan brengen wij je in contact met de juiste persoon die je verder helpt.

Blijf op de hoogte

Niks missen omtrent toekomstige Eonics Open Hack Nights? Meld je aan voor de nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent.