Open Hack Night Pt. 12 – Container based test automation met TestX

hacknight

De vakantie is bijna voorbij maar dat heeft in ieder geval één voordeel want de Eonics Open Hack Night komt terug! Op woensdag 26 september is het tijd voor de twaalfde editie, ditmaal verzorgd door DevOps expert Vince van Oosten. Vince informeert ons over een veelgebruikte tool en werkwijze binnen Eonics projecten namelijk container based test automation met behulp van TestX. Onderstaand artikel geeft je een idee wat je die avond kunt verwachten. Weet je nu al dat je erbij wilt zijn? Schrijf je dan direct in via het aanmeldformulier.

Als je al bekend bent met de Eonics werkwijze weet je dat we graag werken met Docker en HyperDev. Deze tools maken hoge kwaliteit software-ontwikkeling een stuk eenvoudiger voor ontwikkelaars en andere betrokkenen. In deze Open Hack Night zullen we inzoomen op een specifieke onderdeel van dit ontwikkel-proces; browser-based testen met behulp van het TestX framework in een Dockerized omgeving. Dit test-framework is gebaseerd op Protractor en integreert uitstekend met Docker en HyperDev. Dit is niet verwonderlijk aangezien het ontwikkeld wordt door HyperDev mede-oprichter Gantcho Kojuharov, die ook aanwezig zal zijn.

Vince van Oosten achter zijn battle station

Vince van Oosten achter zijn battle station

Deze Open Hack Night wordt geleid door Vince van Oosten. Vince heeft als interne DevOps expert bij Eonics al veel met TestX  gewerkt, waarbij hij het framework zelfs heeft toegepast buiten het test-domein (kom naar de hack night om te horen hoe! – red). Inmiddels heeft hij dan ook diverse patches aangedragen die het framework verder hebben verbeterd en uitgebreid. Na de inleidende presentatie, natuurlijk gevolgd door de traditionele pizza-pauze, gaan we zelf de mouwen opstropen en onder begeleiding kennismaken met de voordelen van deze werkwijze. Kortom: een leerzame avond voor iedere ontwikkelaar die vaak met testen te maken heeft.

Zoals altijd is iedereen van harte welkom vanaf 17:00 uur en zorgen wij voor eten en drinken. Wel is het belangrijk om je eigen laptop mee te nemen zodat je mee kunt doen aan de workshop. Daarnaast willen we graag van tevoren weten of je komt in verband met onze catering. Gebruik dit formulier om je aan te melden en zodat we weten dat je komt kijken op deze interessante én gezellige Hack Night.

Blijf op de hoogte

Niks missen omtrent deze en toekomstige Eonics Open Hack Nights? Meld je aan dan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte: