Sfeervol kerstdiner sluit bijzonder jaar af

social

Op vrijdag 17 december hebben we het Eonics kantoor omgetoverd tot een sfeervol restaurant; vijf hele grote ronde tafels met kerstukken erop, gouden stoelen, maar liefst 3 kerstbomen, en overal kerstverlichting. Een perfecte setting voor een feestelijke, seated corona-proof eindejaarsbijeenkomst. De 40 aanwezigen, alleen medewerkers en dit jaar helaas geen partners en kinderen, kwamen direct in de stemming om te gaan genieten van een heerlijk kerstdiner. Tel daar nog eens bij op dat velen elkaar door corona lang niet hadden gezien en het mag duidelijk zijn dat het samenzijn echt een bijzonder tintje had.

Na een uitgebreide warming-up met bijpraten en kennismaken, was het tijd voor het (vooraf gekozen) voorgerecht. In plaats van de speech van Jan Peter kregen we op groot scherm een filmpje te zien waarin we kennismaken met het eerste nieuwe concept voor 2022: de Eonics podcast. Deze allereerste podcast speciaal voor de gelegenheid was een compilatie van interviewer Marcus met vragen aan de vier directeuren Iris, Els, Jan Peter en Marc. Zo kregen we het positieve jaaroverzicht te zien, vertelden ze ons alle ontwikkelingen binnen de afdelingen Consultancy en NIXZ, en hoorden we over de diverse toekomstplannen. Ondanks corona en de bijzondere (werk)omstandigheden kan Eonics terugkijken op een geslaagd jaar en zit de groei er weer in.

Na het heerlijke hoofdgerecht en de vele bijgerechten, bogen we ons over een quiz. Allemaal vragen over onze kennis betreffende hoofd- en bijzaken op kantoor zoals de leeftijd van Jan Peter, het aantal werkzame consultants en de huidige tafeltenniskampioen. Er moest een extra vraag aan te pas komen om de winnende tafel te verwennen met voor elk een fles wijn. Genietend van het grand dessert ging de avond snel over de eindtijd van 18.30 heen. Terwijl na afloop van het diner Yatish iedereen die wilde even op de foto zette bij de grote kerstboom gingen de eerste gasten weg. Niet voordat ze natuurlijk hun kerstpakket uitgereikt kregen door de dames van de backoffice.

Terugkijkend waaide er vanaf zaterdag een nog strengere coronawind. Wij hadden gelukkig ons aangepaste kerstdiner gehad en genoten van het eten en van elkaar. Daar kijken we dan ook met heel veel plezier en dankbaarheid op terug.