Warme sfeer bij smakelijke en sportieve zomerbarbecue

evenement

Met vereende krachten werd er vrijdag 6 en zaterdag 7 september gewerkt om het Eonics hoofdkwartier om te bouwen tot een mooie plek voor een tafeltennistoernooi en een zomers restaurant. Vanaf 15.00 uur vierden we namelijk onze jaarlijkse Eonics zomerbarbecue waar in totaal 70 volwassenen en kinderen hun opwachting maakten.

Om de kinderen te vermaken waren er twee speelplekken ingericht: eentje met spelletjes en de ander om filmpjes te kijken. De volwassenen konden zich inschrijven voor een tafeltennisclinic onder leiding van Koen van der Els. Na de clinic volgde een competitie waar fanatiek aan werd meegedaan.

Vanaf vroeg in de middag druppelden de gasten binnen en konden ze genieten van een lekker drankje en de nodige versnaperingen. People’s manager Iris Vreijling heette iedereen tegen vieren van harte welkom. Na wat praktische zaken betreffende het eten uitgelegd te hebben, kon Koen zijn tafeltennisclinic beginnen. De kinderen waren sowieso al druk aan het spelen en wie alleen maar wilde relaxen vond een plek aan de mooi versierde tafels.

Om half 6 werd het buffet geopend waarbij uiteraard voor iedereen genoeg te kiezen was. De huisgemaakte salades, waaronder een bijzondere couscous, werden zeer gewaardeerd om naast de hamburgers of sate opgeschept te krijgen. Tegen zevenen nam Iris opnieuw het woord en werd Carlo als winnaar van het tafeltennistoernooi in het zonnetje gezet. Er waren twee cadeautjes om uit te kiezen: een dopper en een prachtige sweater, allebei met het Eonics logo. Carlo mocht beide presentjes mee naar huis nemen. De anderen moesten kiezen, waarbij opviel dat de sweater erg in trek was.

De nieuwe limited edition Eonics sweater, ditmaal met gele versie van het logo, bleek erg populair

De nieuwe limited edition Eonics sweater, ditmaal met gele versie van het logo, bleek erg populair

Met vereende krachten werd alles weer opgeruimd zodat maandag het kantoor weer de plek zou zijn om lekker te werken. Eens te meer blijkt ons nieuwe kantoor multifunctioneel en een plek waar we niet alleen kunnen werken maar ook feest kunnen vieren met elkaar. Tot slot onthullen we na alle positieve reacties hierbij het recept van de overheerlijke couscoussalade door Els Wagenaar.

Recept couscoussalade

Ras el hanout is misschien niet bij iedereen bekend, het is een heerlijk marokkaans kruidenmengsel en geeft die oosterse smaak aan de salade. Je vindt het bij elke oosterse supermarkt, net als meeste andere ingrediënten.  De granaatappelpitjes kun je vervangen met gedroogde cranberries of blokjes mango.

De couscoussalade volgens het recept van Els

De couscoussalade volgens het recept van Els

Voor de couscous:

 • 250 gram fijne couscous
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel ras el hanout
 • 1 blokje groentebouillon

Voor de vulling:

 • 1 tomaat
 • 1 gegrilde paprika
 • 1 granaatappel
 • ½ courgette
 • 100 gram feta
 • 1 theelepel nigellazaadjes
 • Verse kruiden: munt, peterselie, koriander

Voor de dressing:

 • Halve citroen (of meer, maar smaak)
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Peper en zout naar smaak

Laat de couscous wellen:

Doe de couscous in een kom en meng de olijfolie en ras el hanout erdoor. Kruimel het bouillonblokje er overheen. Giet er kokend water op totdat het water 1 cm boven de couscous staat. Dek de kom af en laat de couscous wellen terwijl je de ingrediënten voor de vulling snijdt.

Maak de vulling klaar:

Snijd de tomaat en paprika in blokjes, rasp de courgette met een grove rasp, haal alle granaatappelpitjes uit de granaatappel en verkruimel de feta.
Snijd de verse kruiden zo fijn mogelijk.
Houd een klein blokje feta, wat kruiden en granaatappelpitjes apart als garnering

Maak de couscous af:

Meng de vulling door de gewelde couscous.
Nu is het tijd voor een dressing. Meng het sap van de halve citroen en de olijfolie door de couscoussalade. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer op een mooie schaal:

Maak een grote berg couscoussalade op de schaal.
Garneer met de feta, kruiden en granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!