Terugblik op een bruisende 37ste Hacknight: AI en de toekomst van software development

Wat een fantastische avond hebben we achter de rug! Op donderdag 29 juni vond onze 37ste Hacknight plaats, en dit keer pakten we het grootser aan dan ooit tevoren. Niet alleen was het onze allereerste keer in de charmante stad Utrecht, maar we introduceerden ook meerdere sprekers op één avond. En wat een succes was dat!

Sfeerbeeld hack night utrecht met publiek

De opkomst was indrukwekkend, met maar liefst 40 enthousiaste deelnemers. Een fijne mix van collega’s, oud-collega’s en veel nieuwe gezichten gaven de avond een dynamische vibe. De verscheidenheid aan perspectieven en ervaringen leidde tot interessante vragen en leerzame discussies tijdens de diverse presentaties.

De avond trapte af met een boeiende presentatie van Jan Peter Jansen. Hij nam ons mee in de wereld van het klassieke matching probleem van CV’s en kandidaten, en hoe ChatGPT hier een oplossing voor kan bieden.

Vervolgens nam Johan Stolk het stokje over met het eerste deel van zijn presentatie over het gebruik van Github Co-Pilot tijdens softwareontwikkeling. Na deze informatieve sessie konden we genieten van een hapje eten en even bijkletsen.

Onze buiken gevuld, het gesprek levendig, begon Tim Yarally aan een humorvolle presentatie. Hij vermaakte ons met een verhaal voorzien van illustraties gemaakt door Midjourney. Daarna dook Richard van Roy dieper in de uitdagingen en gevaren van gesloten modellen zoals ChatGPT en gaf ons een blik op wat er gaande is in de open-source wereld met tools als Llama en Alpaca.

Als grand finale ging Johan Stolk dieper in op het gebruik van chatintegratie van tools in je IDE in zijn tweede deel. Een bevlogen slot van een onvergetelijke avond!

We zijn overweldigd door de positieve feedback die we hebben ontvangen, zowel op de locatie als de inhoud. Utrecht, we keren zeker terug! Blijf op de hoogte van onze volgende Hacknight evenementen door onze pagina in de gaten te houden en ons te volgen op Eventbrite. Tot de volgende keer!