Een maaltijd met pit

social

Samen eten verbindt en daarom is er bij Eonics regelmatig een avond waarop we na het werk met elkaar eten. Niet alleen de medewerkers maar ook hun partners en kinderen zijn daar meer dan welkom. Woensdagavond 23 mei genoten we met elkaar van een huisgemaakte rijsttafel. Ook enkele medewerkers van Myler schoven aan. Niet alleen de maaltijd had pit, ook de onderlinge sfeer kenmerkte zich door gezelligheid en een enthousiasme.

Op het menu stonden vleesgerechten als hete kip en babi-ketjap maar ook gado-gado en gekruide gehaktballetjes in zoetzure saus. Omdat het eten schoon opging, geven we een recept prijs. Deze keer is dat van de verse atjar.

Ingrediënten voor verse atjar

  • 1 ananas (vers of uit blik)
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • een halve theelepel zout

Snijd de ananas in stukjes (gebruik NIET de sap van het blik). Pel de ui en snijd fijne ringen. Was de komkommer,  snijd die in de lengte door de helft en maak plakjes. Snijd het pepertje fijn en haal als je niet van pittig houdt, de zaadjes eruit. Doe alles bij elkaar in een kom en strooi er vervolgens een halve theelepel zout over. Meng door elkaar en zet tot gebruik weg in de koelkast. Om de smaak te laten rijpen is het beter de atjar een paar uur voor de maaltijd klaar te hebben. Eet smakelijk!