Even voorstellen: Sayf Jawad

team

Het is alweer een paar maanden geleden dat Sayf bij Eonics aan de slag ging. Voor de redactie dus de hoogste tijd om even met hem kennis te maken.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben Sayf en ik ben 38 jaar. Sinds kort werk ik bij Eonics als senior Java developer. Ik ben opgegroeid in Nederland maar heb de afgelopen paar jaar in België gewoond. Onlangs ben ik samen met mijn vrouw en dochter weer naar Nederland verhuisd. Voor mijn dochter zijn we op zoek naar een nieuwe basisschool. In mijn vrije tijd hou ik van scubaduiken, klussen en koken.

Wat vind je leuk aan het vak software-engineering?

Het vak verandert continue en leeft ook erg in de samenleving. Daarnaast kom je er veel unieke en interessante mensen in tegen.

Wat voor opdracht/project werk je momenteel aan?

Bij de Kamer van Koophandel vervul ik de rol van technical lead van een SCRUM-team. Een uitdagend en zinvol project  waarbij de focus qua software voornamelijk op Java ligt.

Het vak verandert continue en leeft ook erg in de samenleving. Daarnaast kom je er veel unieke en interessante mensen in tegen.

Waarom heb je voor Eonics gekozen?

Ik had meteen een klik met Eonics. Het is duidelijk een organisatie ván- en vóór software-engineers. Ze zijn flexibel en je krijgt alle vrijheid om je  werk- en contractvorm in te richten zoals jij dat wilt, zonder concurrentiebeding of andere onzinnige regeltjes. Daarnaast vind ik het fijn dat we niet zo groot zijn!  Kortom, het was een plek waar ik me direct thuis voelde en voel.

Wat is je favoriete IDE?

Dat is toch wel IntelliJ. Het is al jarenlang een super fijne tool die ook continu vernieuwt.

Nog een goede (tech) tip voor je collega’s?

Lees het boek Clean Code door Robert C. Martin. Dit boek heeft mijn code, in zowel stijl als kwaliteit, positief beïnvloed.

Dankjewel Sayf, en veel plezier bij Eonics.