Gezellige kerstborrel sluit succesvol jaar Eonics af

kerstborrel

De jaarlijkse kerstborrel van Eonics vond vrijdag 14 december plaats in Rijswijk. Vanaf 16.30 uur stroomde het sfeervol ingerichte zaaltje bij Herberg Vlietzigt vol met volwassenen en kinderen. Tijd om bij te praten, kennis te maken met nieuwe werknemers en te genieten van lekkere hapjes en drankjes.

Uiteraard ontbrak ook de traditionele speech van oprichter Jan Peter Jansen niet. Middels een presentatie maakte hij de balans van 2018 op en richtte zich vervolgens op het komende jaar. Jan Peter: ‘Met 25 nieuwe medewerkers is Eonics het afgelopen jaar flink gegroeid in menskracht. Ook werden er diverse nieuwe projecten op de rail gezet zoals Jobcatcher, P-services, inBrain en H&S Groep. De Hack nights werden weer goed bezocht en voor de tweejaarlijkse Indonesische rijsttafel lijkt het eten niet meer aan te slepen. Voor het eerst werd er een personeelsuitje georganiseerd en begon er een spreekcursus Nederlands bij Judy aan huis in Woubrugge.’

Afbeelding: er werd door alle aanwezigen aandachtig naar de presentatie van Jan Peter geluisterd

Toekomst

Naast terugblikken werd er ook vooruit gekeken naar 2019. Jan Peter: ‘Vanwege de groei op alle fronten is er onlangs een nieuwe structuur geïmplementeerd waardoor Eonics nog professioneler werken kan.

De drie pijlers die we nu hebben zijn: People, Consultancy en Development. Iris leidt de pijler People die verder geprofessionaliseerd en gestroomlijnd wordt. Op kantoor zal er in 2019 een beginnerscursus Nederlands beginnen en de Eonics Academy verwacht wederom nieuwe stagiaires uit het buitenland.’

Consultancy & Development

Tom van der Drift wordt het nieuwe hoofd Consultancy en zal alle facetten vakkundig aansturen. ‘Waar we ooit begonnen als echte Java club worden we nu meer full-service met diverse talen, data-scientists en UX-designers. Voor ‘learning on the job’ zal er een trainingstraject voor afgestudeerde IT-ers worden gestart met 3 tot 5 deelnemers. En uiteraard willen we samen met Tom meer mensen binnenhalen en iedereen roep ik iedereen op daar aan mee te werken.’ De pijler Development wordt geleid door Jan Peter zelf en behelst naast de techniek en het uitvoeren van de projecten ook de ontwikkeling van eigen producten waarvan er voor het volgend jaar weer een tweetal interessante in de pijplijn zitten. De producten worden ontwikkeld in samenwerking met Eonics Labs en de Academy, hou voor meer nieuws het komend jaar weer de inbox goed in de gaten.

Goede doel

Nog voor 1 januari 2019 zal Eonics verhuizen van Binck C1-23 naar Binck M0.17, oftewel aan de overkant waar een prachtig ruim kantoor met een fel begeerde keuken de werkomgeving nog aantrekkelijker zal maken.

Om niet alleen op eigen succes te focussen maar ook te denken aan hen die met veel mindere leef- en werkomstandigheden te maken hebben, introduceerde Jan Peter een door Tom ingebracht goed doel: Bikes for Zim. Tom vertelt dat leerlingen in Zimbabwe door te kunnen fietsen naar school minimaal 3 uur reistijd besparen. Er zijn 450 fietsen nodig en een fiets doneren kost 35 euro. Eonics zal 10 fietsen sponsoren maar we hopen natuurlijk dat we daar minimaal 20 van kunnen maken. Je kunt hier zelf direct je bijdrage overmaken voor een of meerdere fietsen.

Afbeelding: Eonics deelt graag het succes en doneert 10 fietsen voor scholieren in Zimbabwe

Met deze in praktijk gebrachte kerstgedachte sloot Jan Peter zijn toespraak af. Het bleef gezellig en pas tegen half 8 vertrokken de eerste mensen, uiteraard met een door hen gekozen kerstgeschenk.