Eonics Opdrachtgarantie voor Freelancers: het verhaal van Peter

freelancer

Peter (35) is een doorgewinterde java ontwikkelaar met inmiddels meer dan acht jaar ervaring. Na een periode van ondernemen kreeg hij weer behoefte aan de vrijheid van freelancen. Na eerst een tijdje verdwaald te zijn geweest in het oerwoud van tussenpartijen, komt Peter uiteindelijk bij Eonics terecht. Met de Eonics Opdrachtgarantie voor Freelancers kan hij binnen de kortste keren aan de slag met zijn nieuwe droomklus. In dit interview vertelt Peter hoe hij zijn traject met Eonics heeft ervaren.

Al vanaf jonge leeftijd was Peter bezig met computers en programmeren. Na een studie Informatica aan de Hogeschool van Rotterdam ging hij dan ook enthousiast aan de slag in zijn vakgebied. Inmiddels mag hij zichzelf met recht een Senior Java Ontwikkelaar noemen. Peter: “Ik heb door de jaren heen echt van alles gedaan: van grote klussen voor uitgevers of verzekeringsmaatschappijen tot websites bouwen voor kleine startende ondernemers. Uiteindelijk werd het mij duidelijk dat als je voor lange tijd een carrière als zelfstandig software ontwikkelaar ambieert, de meest verstandige keuze een focus op Java is.”

De vrijheid van freelancen

De laatste jaren was Peter actief als succesvol ondernemer in de IT,  maar de vrijheid en onafhankelijkheid van het freelance bestaan begon hij toch te missen: “Als freelancer kun je tenminste kiezen welke klus je aanneemt, en natuurlijk een volgende zoeken als je weer behoefte hebt aan iets anders. Als ondernemer komt er aanmerkelijk meer op je af en ben je op een bepaalde manier minder vrij.”

Als ervaren rot in het vak begon Peter eerst zelf aan de zoektocht naar zijn eerste klus voor de herstart van zijn freelance carrière: “Dit viel me eerlijk gezegd goed tegen. Er zijn veel partijen die zeggen je te helpen maar uiteindelijk bleken het vooral loze beloftes of mooie praatjes om geld aan je te verdienen. Na twee maanden proberen herinnerde ik me gelukkig dat ik ooit iets gehoord had over Eonics en hun platform voor freelancers Observ.nu,  ik heb toen contact gezocht om te kijken of zij mij verder konden helpen.”

Eonics to the rescue

Toen Peter bij Eonics aanklopte, begrepen ze direct zijn wensen en samen gingen ze aan de slag. Peter’s CV werd grondig opgefrist, de wensen voor zijn klus in kaart gebracht en de gezamenlijke zoektocht naar een klus opgestart. Deze aanpak had snel succes en mondde niet alleen uit in een aantal gesprekken maar ook in een opdracht. Aldus scoorde Peter binnen een paar weken een mooie klus bij een gerenommeerde organisatie tegen een prachtig uurtarief.

“Alle tussen-partijen vormen een ingewikkelde wereld, Eonics wist hierin voor mij precies de juiste weg te vinden.”

Transparantie

Behalve over dit snelle en mooie resultaat is Peter ook op andere vlakken positief over zijn ervaring met Eonics: “De transparantie, persoonlijke aandacht en filosofie van Eonics spreken mij erg aan. Het was een verademing om op zo’n manier geholpen te worden in plaats van het gevoel te krijgen dat je maar een onderdeel van een grote onbegrijpelijke machine bent. Alle tussen-partijen vormen een ingewikkelde wereld en Eonics weet hierin precies de juiste weg te vinden. De bijkomende transparantie maakt het voor mij helemaal uniek. Zonder mitsen en maren leggen ze je uit hoe het allemaal werkt,  wie wat betaalt en wat je er uiteindelijk zelf aan overhoudt. Gewoon super vind ik dat!”

Wat de toekomst Peter ook zal brengen, hij zal altijd positief blijven over de manier waarop Eonics hem geholpen heeft. En dit is dan ook precies de  filosofie achter onze freelance dienstverlening. Oprichter van Eonics Jan Peter zegt hierover: “We willen dat mensen blij zijn, een mooie klus hebben en gave dingen maken. Of ze dit nou als freelancer of werknemer doen is mij om het even. Het verhaal van Peter is het perfecte voorbeeld van wat we bij Eonics bedoelen met het ontwikkelen van onafhankelijkheid. Ik wens Peter veel succes en plezier met zijn opdracht en hoop hem nog vaak tegen te komen op één van onze Open Hack Nights of borrels. Kortom; ook freelancers zijn altijd meer dan welkom bij onze Eonics familie!”

Ben je ook freelancer of wil je het worden?

Ben je naar aanleiding van Peter’s verhaal nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening voor freelancers? Ook wat hulp nodig bij het zoeken naar een nieuwe opdracht? Meld je aan via het onderstaande formulier voor een vrijblijvend informatiegesprek, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.