Hoe werkt Midlance on Demand bij Eonics

midlance

De term Midlancen heb je waarschijnlijk vaker gehoord. Bij Eonics bieden we deze werkvorm al aan sinds onze oprichting in 2015. Midlancen past namelijk helemaal bij ons motto van “ontwikkelaars van onafhankelijkheid”. In dit artikel leggen we uit hoe het het precies werkt, inclusief onze unieke “Midlance on Demand” constructie.

Onder onze medewerkers blijft het midlancen een populaire werkvorm. En logisch natuurlijk. Sterker, eigenlijk snappen wij niet waarom je als ervaren developer nog op een andere manier zou willen werken! Wel zijn er sterke verschillen tussen verschillende aanbieders van midlancen. We lichten daarom graag toe hoe Midlancen werkt volgens de Eonics manier, inclusief een Excel sheet met rekenvoorbeelden.

Allereerst is het goed om te weten dat Midlancen in ons DNA zit. Ooit is Eonics gestart met als doel om IT’ers verder te helpen naar een bestaan als freelancer. Wij noemen ons niet voor niets “ontwikkelaars van onafhankelijkheid”. Het is altijd het idee geweest om bij EonicsIT’ers zoveel mogelijk vrijheid en zelfstandigheid te geven. Dat vertaalt zich bij uitstek naar onze midlance werkvorm.

Midlance-on-Demand

Bij Eonics werken wij met de zogenaamde “Midlance-on-demand” constructie. In de basis gaat het erom dat jij als midlancer meedeelt in de inkomsten die jij genereert. Dit is wel zo eerlijk, zo wordt je op een hele directe manier beloond voor je harde werk. Als midlancer heb jij een vast basissalaris van €2.000,-. Daarbovenop krijg je 65% uitbetaald van de door jouw gegenereerde inkomsten. Tot zover misschien niks bijzonders, maar nu komt het stukje “on-demand” om de hoek kijken.

Bij ons heb je elke drie maanden de mogelijkheid om te switchen tussen de normaal marktconform vast salaris of de midlance werkvorm. Dit houdt in dat zolang jij op een opdracht zit, jij ervoor kan kiezen om als midlancer mee te delen met de door jou gegenereerde inkomsten. Loopt de opdracht af en heb jij geen uitzicht op een nieuwe klus? Dan kan je dus ook weer terugswitchen naar een reguliere werkvorm, met een regulier marktconform vast salaris.

Op deze manier heb je dus heel veel flexibiliteit maar ook zekerheid. Het enige risico dat je zo loopt is dat je net nadat het drie-maandelijkse keuzemoment voorbij is gegaan, jouw opdracht stopt en je op de bank komt. In dat geval zal je moeten wachten tot het volgende keuzemoment om te wisselen.

Wil je weten hoe een bepaald uurtarief bij een opdrachtgever zich zou doorvertalen naar jouw midlance salaris? Bekijk dan dan deze rekenvoorbeelden in Excel. Let wel: dit zijn voorbeelden, met de midlance werkvorm zal jouw salaris op het moment zelf exact worden berekend naar aanleiding van jouw specifieke situatie.

Rekenvoorbeelden midlance inkomsten bij Eonics

De rekenvoorbeelden waarin je kunt zien hoe een uurtarief zich vertaalt naar een salaris wanneer je voor Midlance bij Eonics kiest.

Geen concurrentie- of relatiebeding

Tot slot nog een ander punt waarin wij ons onderscheiden van andere aanbieders: bij Eonics hanteren wij nooit een concurrentie- of relatiebeding in onze contracten. Hiermee heb en hou jij dus echt alle vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Dit is met name interessant als jij op een bepaald moment de stap wilt zetten om als freelancer verder te gaan. Precies zoals wij het ooit voor ogen hadden toen wij begonnen als bedrijf. Flexibiliteit en vrijheid voor jou als professional.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij nieuwsgierig geworden of wil jij meer weten? Je kan altijd contact opnemen met Marc Trebels via marc.trebels@eonics.nl of bel 0657105371. Daarnaast kun je het onderstaande formulier invullen, dan belt Marc je zo snel mogelijk terug.