Hoe werkt het Eonics On-Demand model

midlance

De term midlancen heb je waarschijnlijk vaker gehoord, wij noemen dit het 65/35 model. Bij Eonics bieden we deze werkvorm al aan sinds onze oprichting in 2015. Het past namelijk helemaal bij ons motto van ‘ontwikkelaars van onafhankelijkheid’. In dit artikel leggen we uit hoe het het precies werkt, inclusief onze unieke ‘On-Demand’ constructie.

Onder developers is het een populaire werkvorm. Je ontvangt direct een percentage van de door jouw gegenereerde omzet bij een opdracht. En logisch natuurlijk, want het zijn jouw verdiensten. Wel zijn er grote verschillen tussen verschillende aanbieders en zijn er vaak kleine lettertjes die van grote invloed zijn op jouw inkomsten bij de percentages. We lichten daarom graag toe hoe het werkt op de Eonics manier: eerlijk en transparant!

Allereerst is het goed om te weten dat Eonics ooit gestart is met als doel om IT’ers verder te helpen naar een bestaan als freelancer, of een werkvorm die hier zo dicht mogelijk bij komt. Wij noemen ons niet voor niets de club van en voor vrije developers. Het is altijd ons idee geweest om bij Eonics IT’ers zoveel mogelijk vrijheid en zelfstandigheid te geven. Dat vertaalt zich bij uitstek naar ons On-Demand model.

On-Demand model

Bij Eonics hebben wij het unieke On-Demand model ontwikkeld. In de basis gaat het erom dat jij als medewerker meedeelt in de inkomsten die jij genereert. Dit is wel zo eerlijk, zo wordt je op een hele directe manier beloond voor je harde werk. Jij hebt een basissalaris van €2.000,-. Daarbovenop krijg je 65% uitbetaald van de door jouw gegenereerde inkomsten, met de belangrijke toevoeging dat wij onze werkgeverslasten niet aan jou doorbelasten en je dus ook echt die 65% krijgt. Dit wordt midlancen genoemd of het 65/35 model. Tot zover duidelijk, en nu komt het stukje “On-Demand” om de hoek kijken.

Bij ons heb je elke drie maanden de mogelijkheid om te switchen tussen een vast topsalaris of het 65/35 model. Dit houdt in dat zolang jij op een opdracht zit, jij ervoor kan kiezen om maximaal mee te delen in de door jou gegenereerde inkomsten. Loopt de opdracht bijna af, heb je een lange vakantie gepland, of ben je met een hypotheekaanvraag bezig? Dan kan je dus ook weer terug switchen naar je vaste topsalaris.

Op deze manier heb je dus heel veel flexibiliteit maar ook zekerheid. Het enige risico dat je loopt is dat er in de periode van drie maanden tussen de keuzemomenten onverwachts iets gebeurt waardoor je niet de door jouw verwachte declareerbare uren maakt. In dat geval val je altijd terug op je basissalaris en overbrug je daarmee de periode naar het het volgende keuzemoment.

Wil je weten hoe een bepaald uurtarief bij een opdrachtgever zich zou door vertalen naar jouw 65/35 inkomsten? Bekijk dan dan deze rekenvoorbeelden. Let wel: dit zijn voorbeelden,  jouw salaris zal op het moment zelf exact worden berekend naar aanleiding van jouw specifieke situatie.

Geen concurrentie- of relatiebeding

Tot slot nog een ander punt waarin wij ons onderscheiden van andere aanbieders: bij Eonics hanteren wij nooit een concurrentie- of relatiebeding in onze contracten. Hiermee heb en hou jij dus echt alle vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Dit is met name interessant als jij op een bepaald moment de stap wilt zetten om als freelancer verder te gaan. Precies zoals wij het ooit voor ogen hadden toen wij begonnen als bedrijf. Flexibiliteit en vrijheid voor jou als professional.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij nieuwsgierig geworden of wil jij meer weten? Je kan altijd contact opnemen met Marc Trebels via marc.trebels@eonics.nl of bel 0657105371. Daarnaast kun je het onderstaande formulier invullen, dan belt Marc je zo snel mogelijk terug.