Alles over de On-Demand werkvorm

podcast

In deze aflevering van de podcast legt Iris Vreijling alles uit over onze unieke On-Demand werkvorm. Luister op Spotify, bekijk op YouTube of lees het onderstaande artikel.

Eén van de drie werkvormen die Eonics hanteert is het On-Demand model. Iris Vreijling, oprichtster en mede-directeur van Eonics vertelt wat dit model precies inhoudt. ‘In dit model is er sprake van optimale vrijheid die gekoppeld is aan de garantie van een hoog inkomen. Eigenlijk zijn het dus twee werkvormen die in één gegoten zijn. Als eerste component is er het flexibel verdienen, oftewel meedelen in je uurtarief. Je salaris is dan een percentage van de verdienste gevormd door de uren die je gewerkt hebt voor een bepaald tarief bij de opdrachtgever. Bij Eonics is het percentage 65%. Belangrijk is dan te weten wat Eonics van de overige 35% betaalt. Dat zijn de werkgeverslasten en de verzekeringen bijvoorbeeld. Je moet dus als consultant goed uitzoeken wat er precies door wie betaald wordt en je niet blind staren op een verdeelsleutel van bijvoorbeeld 70/30. Vaak is er dan sprake van het doorberekenen van werkgeverslasten, of het opvoeren van administratiekosten waardoor de consultant onder de streep minder overhoudt. Op onze website kun je rekenvoorbeelden zien die dat duidelijk maken. (noot van de redactie: bekijk ook dit rekenvoorbeeld)

Wisselmoment

Je verdient bij On-Demand een topsalaris omdat je je basissalaris dus verhoogt met het meedelen in je uurtarief. Iris: ‘Stel dat je je baan verliest, dan kom je dus bij ons op de bank terecht en moet het doen met een basissalaris wat zeker lager uitvalt. Om deze situatie te voorkomen bieden we in dit model elke drie maanden de mogelijkheid aan te switchen naar een vast topsalaris. Stel dat je bijvoorbeeld een hypotheek nodig hebt, dan vraagt de bank ook om een contract met een vast inkomen dus switch je even van werkvorm. Dat zit in deze werkvorm dus je hoeft ook geen nieuw contract. Onze backoffice geeft je via een mailtje op tijd een seintje wanneer je wisselmoment is. Jij weet of je door welke situatie dan ook (reorganisatie, aflopen van je klus of niet blij met je opdracht) daar werk van moet maken.’

Andere werkvorm

De drie werkvormen bij Eonics zijn met zorg ontwikkeld en willen de developers iets te kiezen bieden. Iris: ‘We maken regelmatig mee dan onze consultants wisselen van werkvorm. Dat kan om verschillende redenen en is altijd prima. Soms wil een freelancer bijvoorbeeld toch even de rust van een vast dienstverband omdat dit in zijn leven beter uitkomt. Keuzevrijheid staat niet voor niets hoog in ons vaandel.’

Nieuwsgierig?

Ook nieuwsgierig naar de On-Demand werkvorm? Laat hier onder je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.