Eerste informatieavond “Freelancer Worden voor Developers” een groot succes

events

Veel software developers denken erover om freelancer te worden maar zien toch vooral veel drempels en risico’s: hoe kom ik aan een opdracht, wat gebeurt er als ik geen werk heb, en hoe regel ik mijn administratie? Speciaal voor deze professionals organiseerde Eonics op dinsdag 5 maart de allereerste informatieavond “Freelancer worden voor developers”, waarin de deelnemers volop concrete tips en tools werden aangereikt om hun freelance droom te realiseren.

De avond begon met een keynote van Eonics CEO en ervaren freelancer Jan Peter Jansen. In zijn presentatie vertelde hij vanuit zijn persoonlijke ervaring wat het freelance bestaan volgens hem zo leuk en aantrekkelijk maakt. Daarnaast kwamen meer praktische aspecten aan bod waar nieuwe freelancers rekening mee moeten houden: van de wet DBA en financiën tot de invloed op je partner en woonsituatie. Het was duidelijk dat voor veel deelnemers hier al veel bruikbare tips en nieuwe inzichten tussen zaten.

Na een korte break volgde een workshop van marktexpert Marcus Wagenaar waarin eerst kort werd stilgestaan bij het zoeken naar de juiste opdracht met behulp van Observ.nu. Dit platform geeft een compleet overzicht van alle vacatures in de interim ICT markt, en is dus een uitstekende manier om de markt te verkennen als freelancer in wording. Ook bij Eonics gebruiken we dagelijks het Observ platform om klussen te zoeken en op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen.

Vervolgens werd er uitgebreid stilgestaan bij het schrijven van een effectief CV voor de moderne freelance markt. In deze interactieve sessie werd het al snel duidelijk dat de aanwezigen niet voor niets op deze informatieavond waren afgekomen. De manier waarop je als freelancer je CV moet benaderen bleek voor velen een totaal nieuw perspectief op te leveren. Aan de hand van talloze voorbeelden hielp Marcus de aanwezigen op een andere manier naar hun eigen werkervaring te gaan kijken, waarbij veel deelnemers concludeerden dat ze met deze nieuwe inzichten hun CV eens een grondige opfrisbeurt gingen geven.

Tot slot sloot Judy Wagenaar de avond af met een actieve en verfrissende workshop over verbale en non-verbale communicatie. Hierbij werden concrete oefeningen aangereikt waarmee deelnemers hun lichaamshouding op een positieve manier kunnen beïnvloeden. De meest besproken toepassing voor deze technieken was het intake-gesprek bij een nieuwe opdrachtgever, maar ook de sociale interactie in een team werd besproken. Ook dit onderdeel van de avond werd door de deelnemers als leerzaam en leuk ervaren.

Ook freelancer worden?

Ben je naar aanleiding van dit verslag nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening voor freelancers? Ook freelancer worden maar dan zonder de risico’s? Wil je op de hoogte blijven van toekomstige evenementen rond dit onderwerp? Meld je aan via het onderstaande formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een persoonlijk advies.