Open Hack Night #17 – Special TU Delft Drone Edition

hacknight

Op woensdag 19 juni organiseerden we weer onze Open Hack Night, de laatste voor onze jaarlijkse zomerstop. Om het seizoen feestelijk af te sluiten, hadden wij ons team van TU Delft honours studenten gevraagd om hun drone project te presenteren. Het zeskoppige team gaf de bezoekers uitgebreid uitleg over de hard- en software van hun zelfgebouwde drone platform.

Afbeelding: Kenrick wist de aandacht van het publiek vast te houden met een uitgebreide presentatie vol interessante technische zaken over hard- en software

TU Delft honours student Kenrick Trip opende de avond. Hij hield een uitgebreide en informatieve presentatie waarin alle technische aspecten van het project aan bod kwamen. Eerst schetste hij kort de context voor het project. Gedetailleerd vertelde hij daarna over de diverse keuzes die gemaakt zijn bij het samenstellen van de hardware. Hierbij viel op dat het team duidelijk heeft gefocust op gebruiksvriendelijkheid. Dat komt tot uiting in de vorm van een minimaal aantal componenten en benodigd gereedschap voor het opbouwen van de drone.

Het tweede deel van de presentatie ging dieper op het software platform in. Hiervoor maakte het team gebruik van het zogenaamde Robot Operating System (ROS). Tijdens de workshop van de avond konden de deelnemers, onder begeleiding, zelf proberen hun eerste stapjes in ROS te zetten. Dit bleek helaas al snel vrij complex te zijn voor de beschikbare tijd.  Daarnaast was er de gelegenheid om een aantal prototypes te bekijken om een beeld te krijgen van hoe de hardware er in het echt uitziet.

Afbeelding: een render van de drone aan het werk in zijn natuurlijke habitat

Al met al waren de aanwezigen erg onder de indruk van het werk van de studenten en stelden ze hen veel vragen.

Kortom, het was een zeer geslaagde zeventiende editie. Het Open Hack Night team neemt zoals ieder jaar een korte zomerpauze. De volgende editie is medio september en wordt in augustus aangekondigd via de bekende kanalen.

Voor vragen en suggesties omtrent de Open Hack Night kun je in de tussentijd altijd even contact opnemen met Chantal.

Voor vragen over de drone en het drone-project kun je contact opnemen met Jan Peter, of het onderstaande formulier invullen: