Van voetballer naar sales manager

podcast

In de vakantie-aflevering met onze gasthost Akash Datadin horen we meer over hoe het is om sales manager te zijn. Beluister de aflevering op Spotify, bekijk hem op YouTube, of lees de samenvatting onder dit artikel.

De NIXZ take-over tijdens de vakantie van de podcast zorgt ervoor dat deze keer sales manager bij NIXZ Dylan Nelson bij podcast host Akash Datadin aanschuift. Dylan is 25 jaar, groeide op in Rotterdam, werd net geen profvoetballer en studeerde Commerciële Economie op de Hogeschool van Rotterdam. Hij woont samen met zijn vriendin en een hondje die zich aan het einde van de podcast duidelijk horen laat.

Dylan kwam bij Eonics terecht via een recruiter, solliciteerde en na 1 gesprek werd duidelijk dat hij een goede match was voor sales manager. Dylan: ‘Uiteraard is het anders om zelf manager te zijn want je hebt veel meer verantwoordelijkheid, krijgt vragen, zet strategieën uit en houd je ook bezig met bedrijfsprocessen. Maar juist dat vind ik fijn. Dat merkte ik ook toen ik de eerste managementvergadering bijwoonde. Samen kijken waar je over 5 jaar wilt staan met je bedrijf en luisteren naar elkaars ideeën.’

Dylan verkoopt drie producten: 1. SimpleRecruiter, een plug-in voor LinkdIn die kandidaten in allerlei systemen voor je zet zoals ATS of Linux 2. Kandido die echt zorgt voor automatisering van de recruitment processen met behulp van bots 3. DasConnect wat vooral focust op marktplaatsen. Dylan: ‘Het is fijn om nu in sales dicht bij mijn doelgroep te staan en te weten dat je bedrijven echt iets te bieden hebt. Het is toch anders dan de old school verkoop waarin je iemand overtuigt om iets te kopen. Ik denk nu veel meer met de klant mee, wil echt oplossingen bieden voor zijn bedrijf. En kunnen we niets voor elkaar betekenen, dan zeg ik dat ook eerlijk.’

Op de vraag welke drie dingen hij geleerd heeft in zijn nog jonge carrière antwoordt Dylan: ‘Je moet geduld hebben want bijvoorbeeld grotere vissen hebben tijd nodig om toe te happen. Anderzijds moet je soms juist snel reageren en niet lang nadenken want dan is je kans weer voorbij. Het is ook belangrijk om kansen in de markt te zien en elkaar ook scherp te houden. Het bevalt me tot nu toe heel goed hier bij NIXZ en als iemand vragen heeft over de producten, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.