Even voorstellen: Yuvraj Waghray

team

Sinds kort is Yuvraj Waghray Eonics Consultancy komen versterken. De inbox-redactie sprak af op het zonnige dak-terras van de Bink en trof een enthousiaste ontwikkelaar met veel passie voor zijn vak.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben Yuvraj, 35 jaar, en woon met mijn vrouw en vierjarige dochter in Amstelveen. Oorspronkelijk kom ik uit India maar inmiddels woon ik alweer tien jaar in Nederland. Ik was altijd fanatiek bezig met cricket maar helaas kom ik daar de laatste tijd te weinig aan toe!

Wat vind je leuk aan het vak software-engineering?

Het is ontzettend creatief, uitdagend en simpelweg leuk. Iedere dag is anders en je bent altijd weer bezig met een nieuwe puzzel oplossen. Daarnaast werk je met ontzettend diverse mensen van over de hele wereld.

Wat voor opdracht/project werk je momenteel aan?

Sinds juni werk ik als consultant bij de Rabobank, waar ik onderdeel ben van een SCRUM-team. Ik doe full-stack development en het team werkt volgens de DevOps methode. Qua inhoud focust mijn team voornamelijk op zaken die te maken hebben met het harmoniseren van diverse vormen van authenticatie en autorisatie van de verschillende producten en diensten van de bank.

Waarom heb je voor Eonics gekozen?

Hiervoor werkte ik bij een grote IT consultancy club en voelde ik me uiteindelijk toch meer een nummer. Toen ik bij Eonics op gesprek kwam viel me gelijk op dat ik als individueel persoon werd benaderd. Ik voelde me direct thuis en vind het fijn dat ik nu al het gevoel heb erbij te horen en de meeste mensen bij naam te kennen.

Daarnaast is het midlance-on-demand contract voor mij een hele fijne werkvorm waarin vastigheid, vrijheid en een goed salaris op een unieke manier worden gecombineerd.

Wat is je favoriete IDE?

IntelliJ, it just works!

Nog een goede (tech)tip voor je collega’s?

Duik een keertje in Kotlin. Het adresseert veel zaken die mensen soms als “problemen” ervaren met Java, zoals bijvoorbeeld de verbositeit en complexiteit. Kotlin voelt voor mij als de perfecte combinatie van de beste dingen uit verschillende talen en eco-systemen. En last but not least: als je al Java kunt is het super makkelijk te leren!