Hoe werkt het Eonics On-Demand model

werkvorm

Veel consultants willen flexibel verdienen: meedelen in het uurtarief wat je verdient bij de klant. Wij hebben met ons On-Demand model hier een optimale vorm voor ontwikkeld, met veel meer mogelijkheden en dus beter dan het standaard midlancen. Bij Eonics bieden we meedelen in je uurtarief al aan sinds onze oprichting in 2015. Het past namelijk helemaal bij ons motto ‘van en voor vrije developers’.

In dit artikel leggen we uit hoe het het precies werkt met onze unieke ‘On-Demand’ constructie. Je kunt ook hier de podcast luisteren waarin we je er alles over vertellen. Op deze pagina worden al je vragen over de On-Demand werkvorm beantwoord.

Jan Peter Jansen, oprichter van Eonics sfeerbeeld

Onder developers is meedelen in je uurtarief een populaire werkvorm. Je ontvangt dan elke maand een percentage van de door jouw gegenereerde omzet bij een opdracht. Wel zijn er grote verschillen tussen verschillende aanbieders en zijn er vaak kleine lettertjes die van grote invloed zijn op jouw inkomsten bij de percentages. We lichten daarom graag toe hoe het werkt op de Eonics manier: eerlijk en transparant.

Allereerst is het goed om te weten dat Eonics ooit gestart is met als doel om IT’ers verder te helpen naar een bestaan als freelancer, of een werkvorm die hier zo dicht mogelijk bij komt. Wij noemen ons niet voor niets de club van en voor vrije developers. Het is altijd ons idee geweest om bij Eonics IT’ers zoveel mogelijk vrijheid en zelfstandigheid te geven. Dat vertaalt zich bij uitstek naar ons On-Demand model.

On-Demand model

Bij Eonics hebben wij het unieke On-Demand model ontwikkeld. Dit is een combinatie van 2 werkvormen in één. In de basis gaat het erom dat jij als medewerker optimaal meedeelt in de inkomsten die jij genereert. Dit is wel zo eerlijk, want zo word je op een directe manier beloond voor je werk bij de klant. Bij ons krijg je 65% uitbetaald van de door jouw gegenereerde inkomsten, en daarbij heb je uiteraard een basisinkomen van 2000 euro. Een belangrijke toevoeging is daarbij dat wij onze werkgeverslasten niet aan jou doorbelasten én we geen administratiekosten rekenen zodat je dus ook echt die 65% krijgt. Dit gedeelte van het model noemen we ‘meedelen in je uurtarief’. Tot zover duidelijk, en nu komt het stukje “On-Demand” om de hoek kijken.

On-Demand betekent dat je elke drie maanden de mogelijkheid hebt om te switchen tussen meedelen in je uurtarief of een vast topsalaris. Dit is dus niet het basisinkomen, maar een topsalaris wat we jou persoonlijk aanbieden als je kiest voor Eonics. Dit houdt in dat zolang jij op een opdracht zit, jij ervoor kan kiezen om maximaal mee te delen in de door jou gegenereerde inkomsten. Heb je reden om te denken dat je misschien een periode minder uren gaat draaien omdat bijvoorbeeld je opdracht bijna afloopt, of je hebt een lange vakantie gepland? Dan kan je ervoor kiezen om de switch naar vast salaris te zetten, zodat je geen dip in inkomen hebt.

Op deze manier heb je dus heel veel flexibiliteit maar ook zekerheid. Het enige risico dat je loopt is dat er in de periode van drie maanden tussen de keuzemomenten iets heel onverwachts gebeurt waardoor je niet de door jouw verwachte declareerbare uren maakt. In dat geval val is het goed te weten dat je altijd je basisinkomen hebt.

Wil je weten hoe een bepaald uurtarief bij een opdrachtgever zich zou door vertalen naar jouw inkomsten? Bekijk dan dan deze voorbeelden. Wil je een uitgewerkt voorbeeld zien dan kun je een sheet opvragen door even een mailtje te sturen.

Geen concurrentie- of relatiebeding

Tot slot nog een ander punt waarin wij ons onderscheiden van andere aanbieders: bij Eonics hanteren wij nooit een concurrentie- of relatiebeding in onze contracten. Hiermee heb en hou jij dus echt alle vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Dit is met name interessant als jij op een bepaald moment de stap wilt zetten om als freelancer verder te gaan. Flexibiliteit en vrijheid voor jou als professional.

Lees meer

Kijk voor alle details op deze pagina met alle veelgestelde vragen over de On Demand werkvorm.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij nieuwsgierig geworden of wil jij meer weten? Vul je het onderstaande formulier in, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.

Iris Vreijling en Marcus Wagenaar overleggen achter een laptop sfeerbeeld