Eonics Consultancy: samen slagvaardig en snel

opdrachtgevers

Bij Eonics Consultancy zijn opdrachtgevers volwaardige partners. In dit artikel vertelt Marc Trebels alles over de manier hoe Eonics Consultancy startups, scale-ups en andere bedrijven helpt hun doelen te verwezenlijken.

Als manager consultancy werk ik inmiddels al een jaar bij Eonics, één van de snelst groeiende start-ups van Nederland. Bij grote bedrijven als ING, Rabobank, NS maar ook binnen de overheid, hebben we al meer dan 30 consultants aan het werk als software developers. Dat is heel mooi, maar vanuit Eonics’ affiniteit met minder grote bedrijven en startups leg ik graag uit hoe we ook daar slagvaardig en snel (tijdelijke) ondersteuning kunnen bieden met onze software developers.

Marc Trebels

Marc Trebels op het hoofdkantoor van Eonics op de Bink36 in Den Haag.

Alles verandert steeds sneller en ook de technologie ontkomt daar niet aan. Niemand heeft meer jaren de tijd om iets te ontwikkelen en op de markt te brengen. In de huidige markt moet je als organisatie snel kunnen schakelen. Klanten willen steeds iets anders en willen niet lang wachten. En als je niet kunt leveren kloppen ze aan bij een concurrent.

In plaats van jarenlange ontwikkeltrajecten is er daarom steeds vaker sprake van een zogenaamd Minimum Viable Product (MVP). Het product is eigenlijk nog niet helemaal klaar maar het moet snel de markt op om zo ook te toetsen of je op de goede weg bent. Hiervoor heb je goede en ervaren software developers nodig. Je wilt ze niet perse meteen in dienst nemen want zij wegen zwaar op je balans. Eonics is hiervoor jouw perfecte partner want juist wij leveren die ervaren software developers op een tijdelijke basis. Daarnaast kunnen zij dankzij hun ervaring jongere collega’s en andere interne teamleden veel leren.

Het Jigler.nl platform is voor opdrachtgever P-Services ontwikkeld door Eonics consultants

Inmiddels heeft Eonics aardig wat ervaring opgebouwd met het werken bij start-ups en scale-ups, kleine en snelgroeiende organisaties die een platform of een product willen ontwikkelen en daarbij behoefte hebben aan (tijdelijke) ondersteuning. Je kunt bij ons wanneer je maar wilt op- of afschalen en altijd hebben we ervaren (5+ jaar) software developers voor je klaar staan. We denken graag met je mee want jouw belang is ook ons belang. Vanuit onze bedrijfsfilosofie gaat het ons niet alleen om omzet maar willen we juist een betrouwbare en transparante partner zijn die samen met jou een goed product neerzet.

Softwareontwikkeling in de breedste zin van het woord kent vele aspecten. Zo kan Eonics je helpen bij nieuwe applicaties (Green Field) maar ook bij migraties en andere complexere trajecten. Werkprocessen digitaliseren is een klus waar wij je trouwens ook graag bij helpen. Datzelfde geldt voor het updaten van je bestaande omgeving en applicaties, om die met nieuwe technologieën naar een hoger plan te tillen.

Het maken van goede keuzes, passend bij jouw bedrijf en een specifieke situatie is geen sinecure. Wij denken van tevoren graag mee en ook als er geen sprake is van verdere samenwerking, zien we dat niet als verloren tijd. Neem daarom gerust contact met mij op. Dan kijken we samen hoe Eonics ook jouw bedrijf van dienst kan zijn. Dat is tenslotte onze core business.