Onze werkvormen

werkvormen

Voor het uitvoeren van opdrachten, voor interne projecten en consultancy bij onze opdrachtgevers zijn wij altijd op zoek naar IT professionals. In dit artikel leggen we alles uit over de verschillende werkvormen en contracten die we onze werknemers aanbieden. Freelancemogelijkheden staan hier uitgelegd.

Alle contractvormen die wij aanbieden kenmerken zich door veel keuzevrijheid. Zo stel je bij ons je  ideale salarispakket samen. Daarbij kies je in principe uit twee werkvormen: het ‘Vast-op-Maat model of het ‘On-Demand model. Kies je voor laatstgenoemde dan wordt je salaris gekoppeld aan de door  jou gegenereerde inkomsten. In beide gevallen stel je het pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden zelf samen. Daarmee bepaal je dus zelf wat je doet aan training, pensioenvoorziening en vervoer zoals gebruik auto, privé of leasen, of juist OV gebruiken.

On-Demand model

Voor ICT professionals die freelancen net een brug te ver vinden, hebben we in midlancen, of het 65/35 model een goede werkvorm gevonden. Dit werkt als volgt: als je een opdracht hebt, ontvang je een fantastisch inkomen. Als je tussendoor even “op de bank zit”, heb je evengoed de garantie van een basissalaris. Daarnaast heb je recht op sociale zekerheid (Ziektewet, WW en WIA) en handelen we alle administratieve zaken voor je af.

Het enige nadeel van dit model is dat het basissalaris misschien onvoldoende is om thuis alle lasten te kunnen betalen. Dit is geen probleem als je een buffer hebt opgebouwd. Maar als je net begint met 65/35, of als je om andere redenen meer financiële zekerheid nodig hebt, kan dit lastig zijn.

Om het nadeel van financiële onzekerheid weg te nemen, bieden wij On-Demand aan. In deze constructie kun je elke drie maanden kiezen voor 65/35 of een vast topsalaris. Voorzie je dat je de komende drie maanden een opdracht hebt? Blijf lekker midlancen. Heb je behoefte aan extra financiële zekerheid? Switch dan naar je vaste topsalaris. Let op: de duur van je (vaste) contract staat los van de driemaandelijkse keuzemomenten. In dit artikel lees je precies hoe het On-Demand model in elkaar zit.

 

Lees het verhaal van Rutger en Erik om te lezen hoe het On-Demand model bij Eonics hen bevalt.

Vast-op-Maat model

Bij het Vast-op-Maat model ligt het brutosalaris ruim boven het marktgemiddelde. Daarbij krijgt iedereen een budget op maat. Met dit budget stel je je pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden samen, inclusief je pensioenvoorziening. Benut je niet het volledige budget, dan krijg je het resterende gedeelte bij je salaris opgeteld.

Een voorbeeld

Stel dat het nu 1 maart is en je op 1 april bij ons in dienst komt. Bij het On-Demand model begin je altijd met een vast topsalaris en een zelf samen te stellen secundair arbeidsvoorwaardenpakket. Als je eenmaal in dienst bent en we hebben een opdracht van bijvoorbeeld een jaar voor je gevonden, dan kun je er voor kiezen om de volgende 3 maanden te switchen naar het 65/35 model en daarmee je inkomsten nog meer te verhogen. Als het einde van de opdracht in zicht is, kun je er weer voor kiezen om terug te schakelen naar je vaste salaris.

Samengevat: met het On-Demand model bepaal je altijd zelf wat voor de komende drie maanden voor jou de beste salarisconstructie is.

Tot slot

Tot slot willen we nogmaals benadrukken dat we nooit een concurrentiebeding in onze contracten opnemen. We doen bovendien ons uiterste best om al onze contracten en werkvormen zo simpel en duidelijk mogelijk te maken. We hopen dat deze informatie al je vragen heeft beantwoord. Is dit niet het geval of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met marc.trebels@eonics.nl.