Niels vertelt over de vrijheid van Eonics

Niels Hunck is juridisch adviseur bij Eonics Consultancy en NIXZ development. Als een soort allesweter denkt hij overal in mee en helpt hij je verder. Sinds vierenhalf jaar werkt Niels bij de backoffice en geniet hij van de vrijheid in zijn werk. Eonics staat namelijk voor vrijheid in je werk en natuurlijk ook voor vrijheid in je arbeidsvoorwaarden. Niels heeft veel bijgedragen aan onze contracten en geeft in dit blog antwoord op veelgestelde vragen over die veelgenoemde en -gewilde vrijheid van Eonics.

Lekker druk

Iedereen die Niels kent weet dat hij niet van stilzitten houdt en altijd in de weer is. Niels is 30 jaren jong en geboren en getogen in Den Haag. Samen met Chantal en Vivian werkt hij bij de backoffice, de regelkamer van onze bedrijven. In zijn vrije tijd is hij ook altijd bezig: leuke culturele uitjes, reizen en borreltjes en een passie voor de politiek. Voor zowel de nationale als de lokale VVD voert hij campagne, doet commissiewerk en is hij de lokale trekker. Als laatste gaat een deel van zijn vrije tijd naar zijn vrijwilligerswerk bij de bewonersorganisatie van Leidschenveen. Je kunt Niels ‘s nachts wakker maken voor een bord zuurkool, een tripel biertje en een aria van Mozart. Hang dan ook even een bloemstilleven van De Heem op en hij kan niet gelukkiger zijn.

Regelneef

Niels heeft de studies rechtsgeleerdheid en fiscaal recht gedaan en kan met behulp van onderzoek en zijn analytisch denkvermogen tot de juiste oplossing of het juiste advies komen. Iris en Jan Peter, de eigenaren van Eonics en NIXZ, vroegen Niels zo’n vijf jaar terug of hij interesse had om op juridisch vlak bij hen aan het werk te gaan. Een van zijn eerste werkzaamheden was om met de toegang tot Dynamisch Aankoop Systemen (DAS) de opdrachten voor de consultants te regelen. Onze collega’s komen bij Niels nu op de lijn voor problematiek op het gebied van financiën, interne administratie en wet- en regelgeving. Taken die Niels veelal regelt voor Eonics en NIXZ zijn het controleren en opstellen van de arbeidscontracten, het contact en de uitvoering van fiscale zaken met de belastingdienst en accountant, het regelen van pensioenen en verzekeringen en het oplossen van juridische casussen.

Vrijheid en flexibiliteit

Als je Niels vraagt wat hij het leukste vindt aan zijn werk dan is dat de vrijheid en de flexibiliteit daarvan. Hij voelt zich bij Eonics vrij om zelf zijn werktijd in te delen, autonoom taken en verantwoordelijkheden op te pakken en uit te voeren en om te bepalen met wie hij samenwerkt in het bedrijf. Omdat we bij Eonics merken hoe fijn dit werkt, bieden wij onze consultants deze vrijheid ook. Niels heeft meegeholpen aan het samenstellen van een werkvorm waarbij je maximaal kunt profiteren van vrijheid en flexibiliteit. Wanneer je bij Eonics als consultant begint, krijg je standaard een vast contract met bijbehorend topsalaris. Je kunt vervolgens elke drie maanden kiezen om je salaris zo te houden of te switchen naar de flexibele tussenvorm. In deze tussenvorm is je inkomen afhankelijk van je uurtarief en de gemaakte uren bij je opdrachtgever. Mocht je je vaste inkomen weer nodig hebben, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis, dan switch je eenvoudig weer terug. Ook ben je vrij om mee te denken over de klus bij een opdrachtgever en beslis jij uiteindelijk of je die wel of niet aanneemt.

Zekerheid

Deze flexibele werkvorm roept nog wel eens vragen op bij onze (toekomstige) consultants. Bijvoorbeeld hoe het dan geregeld is met vakanties, ziekte, hypotheek of een lease auto. Niels pakt deze vragen dan op, zoekt alles gedetailleerd uit en geeft de consultants dan vervolgens een advies op maat. Kort samengevat zit je bij Eonics bij elke werkvorm altijd goed. Je bent namelijk werknemer bij ons en profiteert altijd van de bescherming en zekerheden daarvan. Zo ben je bijvoorbeeld altijd verzekerd en bouw je een pensioen op. Wanneer je voor de standaardvorm gaat en je je vaste topsalaris ‘aan’ hebt staan, dan blijf je salaris ontvangen in geval van ziekte of wanneer je even niet op een klus zit. Ook wanneer je je vaste inkomen nodig hebt, bijvoorbeeld om een hypotheek aan te vragen, biedt deze vorm jou zekerheid. Als je switcht naar de flexibele vorm met een basissalaris en een flexibel salaris daar bovenop, kun je deze arbeidsvoorwaarden het beste vergelijken met freelancen. Hou daar dus rekening mee in geval van ziekte of als je op vakantie wilt gaan.

Voor de ontspanning gooit Niels nog wel eens een hengeltje uit en vangt zo flinke vissen.

Stressvrij

Werknemers bij Eonics, zowel in ons team in Den Haag als de consultants, geven aan dat zij echt genieten van deze relaxte vorm van werken. Ook Niels, ondanks dat zijn werk altijd druk is, voelt zich stressvrij. Hij gaat soms een aantal weken op vakantie naar Turkije of maakt een dag vrij om een fietstocht door Zuid-Holland te doen. Vooraf communiceert hij goed met zijn collega’s zodat het werk door kan gaan. Niels zorgt ervoor dat hij zijn werk elke dag afkrijgt en leert dagelijks nieuwe dingen bij. Op deze manier haalt hij het meeste uit de hem geboden vrijheid of zoals Niels’ motto luidt: “Nil Volentibus Arduum” (Voor zij die willen is niets moeilijk).