Optimale flexibiliteit, vrijheid en zekerheid het On Demand model

werkvormen

Sinds haar oprichting in 2015 is Eonics een transparante en passievolle IT-club voor developers. Woorden als onafhankelijkheid, flexibiliteit, vrijheid en zelfstandigheid zijn bij Eonics geen loze begrippen. Ze zijn namelijk niet alleen de pijlers van de bedrijfsfilosofie maar maken tevens deel uit van elke arbeidsovereenkomst. Dit is zeker het geval bij het Eonics On Demand model. Co-founder en Directeur Iris Vreijling en Marc Trebels, Manager Consultancy, vertellen je er meer over.

Iris

Iedereen die als developer bij ons binnenkomt, krijgt een vast contract met goede arbeidsvoorwaarden en een hoog salaris. Al naar gelang de wens van de developer kan je elke drie maanden een keuze maken voor meedelen in je uurtarief, ook wel midlancen genoemd. Dit lijkt een beetje op freelancen maar dan met een vast contract waarbij je je eigen verdiensten volledig in de hand hebt. Je deelt mee in je uurtarief met een vast percentage van 65% waarbij wij ook nog eens de werkgeverskosten niet doorberekenen (zie onderstaande voorbeeldberekening). Wil je na drie maanden toch kiezen voor meer zekerheid, bijvoorbeeld omdat je opdracht bijna afloopt, dan switch je terug naar je vaste topsalaris. Wil je uiteindelijk de stap wagen naar freelancen? Ook dan helpen we je verder met een op maat gemaakt Freelancer Worden Traject. Omdat we transparant zijn, weet de developer precies welk uurtarief hij heeft bij de klant en hoe het inkomen is opgebouwd. Werk is voor ons meer dan alleen maar geld verdienen. Iedereen moet zich vrij voelen om te doen waar zij of hij goed in is en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Rekenvoorbeelden midlance inkomsten bij Eonics

De rekenvoorbeelden waarin je kunt zien hoe een uurtarief zich vertaalt naar een salaris wanneer je voor Midlance bij Eonics kiest.

Marc

Dat Eonics een club is voor mensen die zich kunnen ontwikkelen en waarbij niet het grote geld voorop staat, is één van de redenen waarom ik hier graag werk. Ik ga al een tijdje mee in deze branche en heb me er altijd over verbaasd dat er situaties zijn waarbij de werkgever viermaal zoveel krijgt als de werknemer. Dan kun je beter gaan freelancen, maar niet iedereen durft die stap te nemen. Daarom is het On Demand model van Eonics een fantastische constructie. Iris noemde al de vele voordelen maar daar bovenop is er het feit dat we nooit een concurrentie- of relatiebeding hanteren. Je mag altijd weg en probleemloos ergens anders je vleugels uitslaan. Er zijn nergens addertjes onder het gras. Net als onze andere werkvormen is het On Demand model een eerlijk en transparant verhaal wat voor veel developers op een bepaald moment in hun leven de beste werkvorm kan zijn.

Meer informatie

Is ons On-Demand model ook voor jou de volgende stap in je ontwikkeling als developer? Laat hier onder je gegevens achter, dan nemen we contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.