Optimale flexibiliteit, vrijheid en zekerheid het On-Demand model

werkvormen

Sinds haar oprichting in 2015 is Eonics een transparante en passievolle IT-club voor developers. Woorden als onafhankelijkheid, flexibiliteit, vrijheid en zelfstandigheid zijn bij Eonics geen loze begrippen. Ze zijn namelijk niet alleen de pijlers van de bedrijfsfilosofie maar maken tevens deel uit van elke arbeidsovereenkomst. Dit is zeker het geval bij het Eonics On Demand model. Co-founder en Directeur Iris Vreijling vertelt je er meer over.

Iedereen die als developer bij ons voor het On-Demand model kiest, krijgt een vast contract met goede arbeidsvoorwaarden en een hoog salaris. Al naar gelang de wens van de developer kan je na het verstrijken van je startperiode elke drie maanden een keuze maken voor meedelen in je uurtarief, of je vaste salaris.

Meedelen in je uurtarief lijkt een beetje op freelancen waarbij je je eigen verdiensten volledig in de hand hebt, maar dan met de zekerheid van een hoog inkomen. On-Demand is beter dan een standaard midlance constructie elders om dat je flexibel bent. Wil je na drie maanden toch kiezen voor meer zekerheid, bijvoorbeeld omdat je opdracht bijna afloopt of omdat je een vakantie hebt gepland, dan switch je naar je vaste topsalaris.

Omdat we transparant zijn, weet de developer precies welk uurtarief hij heeft bij de klant en hoe het inkomen is opgebouwd. Wil iemand uiteindelijk de stap wagen naar freelancen? Ook dan kunnen we verder helpen, met ons op maat gemaakt Freelancer Worden Traject.

Bij  Eonics hanteren we een verdeelsleutel van 65/35% bij het meedelen  in je uurtarief, waarbij wij de werkgeverskosten niet doorbelasten aan de developer en geen extra administratiekosten berekenen. Dit is belangrijk om erbij te vermelden, omdat een verdeelsleutel op zichzelf niet zoveel zegt. Het gaat erom wat de werkgever van zijn deel betaald, want daar hangt het uiteindelijke maandinkomen van de developer vanaf.

Op deze pagina kun je precies zien hoe de bedragen uitkomen met verschillende uurtarieven.

Wat onze contracten ook nog uniek maakt, is er het feit dat we nooit een concurrentie- of relatiebeding hanteren. Je kunt altijd probleemloos ergens anders je vleugels uitslaan. Er zijn nergens addertjes onder het gras. Net als onze andere werkvormen is het On-Demand model een eerlijk en transparant verhaal. Werk is voor ons meer dan alleen maar geld verdienen. Iedereen moet zich vrij voelen om te doen waar zij of hij goed in is en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Meer informatie

Is ons On-Demand model ook voor jou de volgende stap in je ontwikkeling als developer? Laat hier onder je gegevens achter, dan nemen we contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking. Tot slot kun je nog luisteren naar onze podcast over het On-Demand model.